Zeci de persoane au fost prezente, in noaptea de duminica spre luni, la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta unde au fost aduse moastele Sfantului Andrei Criteanul.

Sfintele moaste au fost aduse din Grecia de o delegatie condusa de mitropolitul de Mitilyne, Inaltpreasfintitul Iakovos.
De la aducerea moastelor la Constanta, la Catedrala Arhiepiscopala au loc in permanenta slujbe, iar marti seara sfintele moaste vor fi duse in procesiune spre Pestera Sfantului Apostol Andrei, unde vor ramane pana in seara zilei de 30 noiembrie, cand vor fi readuse la Catedrala Arhiepiscopala, unde vor ramane pana sambata, 3 decembrie, cand vor fi duse inapoi in Grecia, potrivit MEDIAFAX.

Arhiepiscopia Tomisului va organiza in aceasta perioada si o serie de manifestari culturale dedicate praznuirii Sfantului Apostol Andrei.

Astfel, luni, la ora 17.30, la Casa de Cultura din municipiul Constanta este programat un concert de colinde, iar joi, de la ora 19.00, la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski” din Constanta, in prezenta Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, va avea loc premiera nationala a spectacolului de opera "De la Betsaida la Patras prin anticul Tomis", care rememoreaza secvente din viata Sfantului Apostol Andrei..

"Evenimentul marcheaza un punct de rascruce in genul muzical ortodox bisericesc, asa cum, cu aproape 2.000 de ani de ani in urma, un alt moment important era reprezentat de propovaduirea Cuvantului Evangheliei, in Scythia Minor, de catre Sfantul Apostol Andrei", spune purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Alin Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.