Situatia telegondolei din Sinaia nu a fost elucidata, nici dupa ce primaria a platit ultima rata pentru achizitionarea sa.

Intr-un comunicat dat publicitatii joi, Primaria Sinaia sustine ca in prezent Telegondola Sinaia este achitata integral, ultima rata de leasing a fost platita in avans, termenul de plata fiind 30 noiembrie 2011 si ca, dupa efectuarea acestei plati, telegondola ar trebui sa treaca in proprietatea primariei.

"Ieri am achitat si ultima rata, in total 7,7 milioane de euro, bani proveniti de la Guvernul Romaniei si din bugetul local", a declarat pentru Pro Tv primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.

Firma de leasing a refuzat banii, pe motiv ca au fost platiti pe ultima suta de metri si ca nu s-a prezentat si o factura.

"Intr-un gest nebunesc, acum mi-a virat banii pe ultima luna. Si le-am returnat banii inapoi, ca suma necuvenita. Eu nu inteleg cum au facut ei plata daca nu au factura", declara pentru Pro TV Costin Marian Francu, patronul firmei de leasing Dunarea IFN.

SC Transport Urban Sinaia SA, firma care apartine Consiliului Local Sinaia si care administreaza telegondola din localitate a facut miercuri o cerere de suspendare a procedurii de executare silita, in conditiile in care joi telegondola ar fi trebuit sa intre in posesia legala a firmei de leasing. Cererea a fost admisa de Judecatoria Sinaia.

Conform documentului citat, in cadrul sedintei de judecata firma care administreaza telegondola a aratat ca "Dunarea INF SA a adus la cunostinta debitoarei faptul ca intentioneaza sa vanda telegondola, dupa intrarea in posesia acesteia pe calea executarii silite, situatie in care bunul nu ar mai putea fi recuperat de catre utilizator de la pretinsa creditoare, in urma admiterii unei eventuale cereri de intoarcere executare silita, existand si riscul de a nu putea fi recuperate eventualele sume ce au fost achitate, deoarece societatea creditoare a obtinut rezultate financiare dezastruoase".

Citeste si:
Pârtiile de schi din România s-au deschis datorită ninsorilor din...
Pârtiile de schi din România...

SC Transport Urban Sinaia SA a mai precizat miercuri la Judecatorie ca executarea silita ar fi ilegala, intrucat somatia primita are in vedere executarea unui bun mobil, in conditiile in care telegondola este un bun imobil, relateaza MEDIAFAX.

  • Protest la telegondola

Joi, in jurul orei 10.00 cand era programata executarea silita care a fost suspendata, aproximativ 400 de persoane au organizt un protest spontan in zona telegondolei. Acestia si-au experima nemultumirea fata de demersurile societatii Dunarea IFN SA.

In urma suspendarii, executorul si firma de leasing nu s-au mai prezentat.

In urma unei licitatii publice castigata de grupul de firme Dunarea, la data de 20 decembrie 2006, a fost semnat contractul de leasing financiar pentru achizitionarea unei telegondole "la cheie". Este vorba de telegondola care face legatura intre Cota 1000 si Cota 1400, inaugurata in decembrie 2007.

Citeste si:
Pârtiile din Poiana Brașov s-au deschis! Ce avertisment au primit...
Pârtiile din Poiana Brașov...

Pe 25 octombrie, Dunarea IFN SA a anuntat rezilierea contractului de leasing si inceperea executarii silite a debitului urmarit, ca urmare a intarzierii SC Transport Urban Sinaia S.R.L cu 90 de zile la plata ratei de leasing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.