Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind in marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman.

Greata si starile de voma sunt printre primele simptome care apar in carenta de magneziu. Acest mineral prezinta functii digestive, de aceea persoanele care au lipsa de magneziu se pot plange de stari frecvente de greata sau chiar de voma fara a avea motive clare pentru aceste simptome. Unele femei pot considera chiar ca sunt insarcinate, insa... este de vina deficienta de magneziu, potrivit Healthy.ro.

Scaderea apetitului, la fel ca si in cazul starilor de greata si voma, nu reprezinta un semn specific pentru lipsa de magneziu, pofta de mancare putand fi scazuta in multe alte patologii: afectiuni digestive, infectii, anemie etc. Dar acest simptom apare si in carenta de magneziu, de aceea scaderea apetitului trebuie investigata prin analize medicale.

Cititi articolul intreg pe Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.