Porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud au fost inchise, duminica dimineata, din cauza cetii dense, vizibilitatea pe mare scazand sub o jumatate de mila marina.

Potrivit autoritatilor portuare, manevrele de incarcare si descarcare ale navelor in porturile Midia, Constanta Nord, Constanta Sud - maritim si fluvial, si Mangalia au fost suspendate, rand pe rand, incepand cu ora 08.00, din cauza vizibilitatii scazute, in conditii de ceata, de sub jumatate de mila marina.

De asemenea, din acelasi motiv a fost oprit si tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunare - Marea Neagra, anunta MEDIAFAX.

Toate manevrele si operatiunile portuare vor fi reluate imediat ce conditiile meteorologice se vor imbunatati.

  • De asemenea, doua curse aeriene care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din judetul Constanta au fost deviate catre Tulcea si Bucuresti.

Potrivit reprezetantilor aeroportului constantean, cursa Carpatair, care plecase de la Istanbul si urma sa ajunga la Constanta duminica la ora 08.00 a fost deviata si a aterizat pe aeroportul din Tulcea. Avionul are 49 de pasageri la bord, care urmeaza sa astepte imbunatatirea conditiilor meteoroligice si apoi sa ajunga la Constanta cu aceeasi aeronava.

De asemenea, un avion al companiei Ryanair, care venea de la Pisa si care trebuia sa aterizeze in jurul orei 09.50 la Constanta, a fost redirectionat catre Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti. La bordul avionului se afla 133 de pasageri, urmand ca modalitatea de deplasare a acestora catre Constanta sa se hotarasca dupa aterizarea aeronavei la Bucuresti.

Reprezenantii Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" au mai spus ca acestea sunt singurele curse care urmau sa aterizeze, duminica, la Constanta.

  • Drumurile afectate de ceata

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri. Totodata, pe drumul paralel, DN7, in judetul Arges, se circula in conditii asemanatoare, pe segmentul Pitesti - Gaesti.
Citeste si:
România intră în Schengen, din martie 2024, cu porturile și...
România intră în Schengen,...

De asemenea, ceata reduce vizibilitatea sub 50 de metri in judetul Covasna. In partea de nord a judetului Ilfov si in Dambovita, pe drumurile nationale 71 si 72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. In judetul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusa in zona Baicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de ses este de aproximativ 100 de metri.

In zona montana a judetului Prahova cerul este senin, insa exista portiuni de carosabil umed. Tinand cont ca temperaturile au fost scazute pe timpul noptii, pentru a reduce riscul formarii poleiului, a fost imprastiat material antiderapant.

Pe autostrada A2, vizibilitatea este peste 100 de metri,
ceva mai redusa in apropiere de Bucuresti, tot din cauza cetii. Fenomenul se mai semnaleaza in judetele Mures, Harghita, Alba, Sibiu, Brasov si Calarasi.

Politistii recomanda conducatorilor auto ca atunci cand vizibilitatea este redusa sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire, sa circule cu viteza redusa si sa nu se angajeze in depasiri riscante.

Citeste si:
Sarea și nisipul de pe drumuri, pericol pentru mașini. Soluții...
Sarea și nisipul de pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.