Sutele de familii ramase sinistrate in urma inundatiilor catastrofale din acest an vor mai avea mult timp de infruntat temperaturile din ce in ce mai joase.

In majoritatea judetelor, reconstructia caselor inainteaza greu, iar autoritatile centrale inca promit case modulare. Pana acum, Societatea de Cruce Rosie din Romania (SCRR) si-a luat angajamentul ca va ajuta familiile ramase fara locuinte cu 140 de case provizorii. "Incepand cu luna septembrie, am trimis 21 de case modulare la Mioveni, Micesti si Merisani, iar restul vor veni esalonat pana la inceputul lunii decembrie, pentru ca nu vin dintr-un stoc.

Acestea sunt termoizolante, au o suprafata locuibila de 12 metri patrati, doua geamuri cu termopan, sistem de incalzire si sistem de iluminat. Nu lipsesc dotarile cu paturi, lenjerie si pachete igienice pentru o luna", declara Mihaela Steriu, director general SRCRR. Aceasta a adaugat ca celelalte containere vor ajunge cel mai probabil in judetele Vrancea si Bacau, unde sunt cele mai mari probleme, dar "aceste actiuni nu se suprapun, ci sunt complementare cu cele desfasurate de guvern".

Ministrul de stat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca "guvernul va aloca sapte milioane de lei noi pentru cumpararea a 400 de module, in care vor locui peste iarna persoanele ale caror locuinte distruse de inundatii nu sunt gata". Pretul unui container este de aproximativ 4.000 de euro. In prezent exista 295 de familii care nu au unde sa locuiasca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.