O forta comuna de 200 de pompieri din judetele Sibiu, Alba si Valcea continua operatiunile de stingere a incendiilor produse in zona montana aflata la granita dintre cele trei judete, numita Transalpina.

Flacarile au fost stinse, dar situatia ramane alerta datorita cioturilor care inca fumega.

In dimineata zilei de luni, echipele de pompieri au fost inlocuite pentru a continua operatiunile de stingere, ingreunate de conditiile atmosferice. Potrivit meteorologilor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, in zona in care se manifesta incendiile vantul a batut, in noaptea de duminica spre luni, dar si luni dimineata cu peste 70 de kilometri la ora.

„Incendiile nu sunt lichidate si se lucreaza in continuare pentru stingerea lor. Nu mai exista flacari, dar exista in continuare multe cioturi care inca fumega si fiecare trebuie luat si stins", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Joe Stroescu.

Echipele de pompieri tin legatura unii cu altii cu ajutorul unui centru mobil de comanda, condus de colegii din judetul Mures, a adaugat Stroescu.

Incendiile au izbucnit sambata 5 noiembrie, la o altitudine de 1400 de metri, cu doua focare de incendii in Muntii Lotrului, Varful Tampa si Varful Buiceciului si un al treilea incendiu, la granita judetului Sibiu, cu Judetul Alba pe raza localitatii Sugag, in Muntii Sureanu, Varful lui Petru. Pana la ora actuala au fost afectate peste 60 de hectare de vegetatie, gol alpin si padure de conifere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.