Pentru romani bucuria sarbatorilor de iarna tinde sa fie anihilata de groaznicul cosmar al detonarii petardelor si rachetelor de mare putere.
In acest an s-au importat parca mai multe petarde ca niciodata: peste 5.000 tone conform statisticilor oficiale, adica o cantitate care ar fi umplut cu usurinta cateva trenuri. Pe 31 decembrie in marile orase aproape ca nu s-a putut iesi din case de teama "bombelor" aruncate aiurea din balcoane sau "implantate" pentru distractie la picioarele sau in glugile pietonilor de catre dezaxati de toate varstele. Bombardamentul s-a intensificat la orele pranzului si a atins apogeul la cumpana dintre ani. Din cauza miilor de tone de material pirotehnic detonat cu frenezie in toata tara petrecerea de anul nou a fost compromisa pentru multi dintre romani. In cartierele dens populate "bombele" au zburat dintr-un balcon in altul toata noaptea de revelion, explodand dureros pe nervii oamenilor. Din cauza petardelor sute de persoane, preponderent copii, au ajuns la spitale cu rani grave, alegandu-se cu ochii scosi si cu fetele mutilate. Alte mii de oameni si-au lasat balta musafirii si au inrosit telefoanele politiei pentru a le veni de hac aruncatorilor de "bombe".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.