Majoritatea romanilor morti in accidentul din Ungaria sunt din judetul Giurgiu, dar si din Piatra Neamt si din judetele Gorj si Arges, a declarat Ioan Benze, atasatul de afaceri interne al MAI in Ungaria. De asemenea, soferul tirului implicat in accident avea enterocolita, dar refuzase internarea si lua medicamente care provoaca somnolenta.

Ioan Benze a spus ca pana in prezent au fost identificati 13 din cei 14 pasageri din microbuz morti in accidentul din Ungaria, precizand ca cei mai multi sunt din Clejani.

El a mai spus ca doi dintre cei 14 decedati in accident sunt din judetul Arges, unul este din Piatra Neamt si un altul din judetul Gorj, informeaza MEDIAFAX.

In cazul romanului care nu a fost deocamdata identificat, atasatul de afaceri interne al Ministerului Administatiei si Internelor in Ungaria a spus ca acesta a fost amprentat si urmeaza ca politistii din Timis sa faca demersuri pentru identificarea lui.


Paisprezece persoane au murit, inclusiv trei copii, cand un microbuz romanesc a fost lovit frontal de un autotren, pe autostrada M43, in apropiere de Szeged, in sudul Ungariei, in noaptea de duminica spre luni.

  • Soferul tirului implicat in accidentul din Ungaria avea enterocolita, dar refuzase internarea

Barbatul din Arad care conducea tirul implicat in accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 romani, fusese la Urgenta cu 36 de ore inainte de accident, dar a refuzat internarea, desi suferea de enterocolita, medicii spunand ca aceasta boala care, ca si tratamentul, pot provoca somnolenta.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, Teodora Olariu, a declarat ca soferul tirului, Ovidiu Munteanu, s-a prezentat, sambata, la ora 15.30, la Serviciul de Urgente, acuzand stare generala alterata, febra si dureri abdominale.

"Pacientul a fost investigat si diagnosticat cu enterocolita acuta virala, cu reactie urticariforma generalizata. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril si a fost trimis la Sectia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea. Pacientul a refuzat internarea si a semnat in registrul de consultatii. In consecinta, i s-a prescris o reteta cu o medicatie adecvata", a declarat dr. Olariu.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Potrivit sursei citate, aradeanului i s-a recomandat sa ia cateva zile de repaus si sa mearga la medicul de familie pentru supraveghere medicala.

In afara de tratamentul cu antibiotice, barbatului i s-a prescris si un ativomitiv care poate da stari de somnolenta, insa medicii afirma ca si boala de care suferea ii putea afecta reactiile la volan.

"Boala in sine poate sa dea o stare de somnolenta, din cauza deshidratarii prin scaunele diareice si din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie de trei-cinci zile de tratament si repaus", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean Arad.

La randul lor, politistii aradeni au fost la Spitalul Judetean Arad pentru a fotografia fisa medicala a barbatului, informatiile urmand sa fie transmise anchetatorilor ungari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.