Greutatea corporala este strans legata de starea de sanatate si influentata de alimentatie, stres, fumat si alti factori de risc.

  • Dieta combate obezitatea

O dieta adecvata ajuta la restabilirea sanatatii organismului si la mentinerea sau dobandirea siluetei. Iata ce nu trebuie sa contina dieta:

Alimente care au grasimi saturate: unt, creme din comert, unele margarine, sosuri, maioneza, mustar, creme dulci, chiar si crema de ciocolata, sucurile din comert, alimente semipreparate, fast-food, dulciuri si preparate de patiserie.

  • Lipsa programului

Daca obisnuiti sa mancati haotic, sa nu luati micul dejun, sa dorimiti la ore tarzii si sa nu faceti miscare, atunci ar trebui sa va ganditi ca aveti nevoie de un program alimentar, dar si unul de somn.

De ce este important programul?

Daca in fiecare zi mancati aproximativ la ore fixe, organismul "invata" ca in acel interval de ore primeste mancare. Astfel isi pregateste deja digestia, dar si intreg metabolismul se modifica, fiind "gata" sa primeasca si sa prelucreze nutrientii. Aceasta face ca stresul metabolic sa fie mult diminuat. La fel si cu programul de somn: organismul se pregateste de regenerarea din timpul somnului si de atenuarea unor procese sau tensiuni acumulate in timpul zilei.

  • Fumatul

Fumatul predispune la spasmul vaselor cu ingreunarea fluxului de sange in tesuturi, pe care le priveaza astfel de oxigen si nutrienti. Tesuturile cu ischemie isi degradeaza/modifica functia in eforturi adaptative, pana la pierderea functiei.

Citeste articolul integral in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.