Permisele de parcare si consilierii municipali nu pot controla fenomenul agresiv al parcarilor ilegale.

In ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, consilierii s-au plans primarului Sorin Oprescu de faptul ca s-au ales cu masinile zgariate si cauciucurile taiate pentru ca nu au vrut sa plateasca "o taxa mafiei care, dupa 6 seara, administraza parcarile Municipalitatii", relateaza Gandul.

"Unde e metrul, si smecherul, iar noi trebuie sa platim. Iti sparg parbrizul, iti fac masina praf sau te ameninta cu bataia daca nu platesti", spun acestia.

Consilierii au mai spus ca suma care li se solicita pentru un loc de parcare nu este fixa, dar ca ea porneste de regula de la 5 lei. La un calcul rapid, se scoate un milion de lei vechi pe seara din cateva locuri de parcare

  • Harta parcarilor ilegale si retelele de parcagii

Povestie sunt reale consilierilor sunt reale si cu siguranta li s-a intamplat fiecaruia dintre noi, macar o data. Razvan Popa, seful Serviciului de Comunicare din cadrul Politiei Locale a Capitalei, a explicat cum functioneaza retelele de parcagii:

"Majoritatea parcagiilor provin din randul celor care cerseau pe la semafoare. Unii sunt exterm de agresivi, altii organizati. De exemplu, la Gara de Nord activeaza cine ajunge primul. Banii pe care-i castiga ii dau pe etnobotanice. Cand nu fac suficient, se multumesc cu aurolac. Tot neorganizati sunt si cei din zona Piata Alba Iulia-Pasajul Muncii, desi sunt mereu aceiasi.

Citeste si: Adio firme de ridicare a masinilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.