Nivelul salarial, siguranta sau stabilitatea locului de munca si oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala sunt principalele criterii luate in calcul de catre viitorii angajati la alegerea unui loc de munca, potrivit un studiu al Mercury Research.

Studiul "Cei mai buni angajatori din Romania" a fost realizat in perioada aprilie-iunie 2011, pe un esantion de 1.778 respondenti din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 19 si 45 ani, ocupand pozitii din diverse arii profesionale si din diverse sectoare economice.

"Am avut in vedere sa identificam atributele de atractivitate care ii definesc pe cei mai buni angajatori din Romania, din perspectiva potentialilor angajati. Totodata, companiile participante au fost evaluate prin comparatie cu modelul angajatorului ideal descris de respondenti si au primit directii de actiune pentru a raspunde mai bine solicitarilor externe", se arata intr-un comunicat al Mercury Research.

Importanta nivelului salarial

Studiul a relevat ca dintre atributele pe care le cauta potentialii angajati la angajatori cel mai important este nivelul salarial, care intruneste un scor de peste 16 puncte (media la nivelul tuturor atributelor enumerate este de aproape 7 puncte), urmat de siguranta sau stabilitatea locului de munca si oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala (10 puncte fiecare), scrie MEDIAFAX.

Alte criterii luate in calcul de potentialii angajati sunt nivelul beneficiilor extra-salariale, mediul de lucru, echilibru intre viata personala si cea profesionala, relatia buna cu superiorul sau managementul.

Mai putina importanta are daca firma se implica in programe de responsabilitate sociala sau daca fabrica produse pe care potentialul angajat le foloseste.

Alte concluzii ale studiului

Alte concluzii ale studiului sunt ca tinerii putin educati si neexperimentati se vad angajati ca vanzatori in magazine din comertul modern, barbatii sunt cei mai atrasi de companiile din domeniul auto, specialistii in marketing rezoneaza mai mult cu companiile din FMCG, iar pentru persoanele cu experienta si educatie este atractiv domeniul energie si utilitati. De asemenea, studentii care nu au mai lucrat niciodata considerea sectorul IT un start promitator in cariera, personalul de vanzari cu experienta se intereseaza mai mult de companiile farmaceutice, iar pentru cei la inceputul carierei companiile multinationale sunt o promisiune de dezvoltare profesionala.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Stabilitatea locului de munca este foarte importanta pentru muncitori, in timp ce renumele si succesul pe piata al companiei este important, dar in special pentru cei la inceput de cariera, studentii. Cei care lucreaza in vanzari considera ca intr-o multinationala se pot implini profesional, iar barbatii apreciaza mai mult bonusurile de performanta.

Pentru femei, un stimulent important sunt tichetele de vacanta, iar tichetele de masa sunt un factor motivant pentru muncitori si cei cu educatie medie.

Managerii isi doresc ca angajatorul sa le puna la dispozitie masina de serviciu, persoanele peste 36 de ani si mai ales femeile vor ca angajatorul sa le ofere servicii medicale private, in timp ce cei in curs de dobandire de noi abilitati isi doresc schimbarea locului de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.