Dieta Okinawa este mai mult un stil de viata care te va ajuta sa pierzi din greutate intr-un mod sanatos

Denumirea provine de la numele unei comunitati de japonezi din insulele Ryukyu, comunitatea din Okinawa fiind recunoscuta pentru cea mai mare speranta de viata din lume. Cercetatorii au aflat ca secretul longevitatii este alimentatia locuitorilor din Okinawa, cel mai important factor care ii ajuta sa isi pastreze sanatatea si supletea.

  • Stilul de viata Okinawa

Nu considera ca schimbarea stilului alimentar este un ordin pe care trebuie sa il urmezi cu orice pret
, ci mai degraba gandeste-te ca aceasta este o provocare. Nu uita ca trebuie sa consideri servirea mesei o adevarata sarbatoare de fiecare data.

Alege ingredientele cu atentie si decoreaza-ti masa. Acestea te vor face sa te bucuri si mai mult de hrana. Joaca-te cu mirosurile si culorile: alege vegetale verzi si morcovi pentru contraste si de asemenea alege ardeii galbeni si rosiile pentru mirosul si gustul lor minunat. Bucura-te cu toate simturile de faptul ca mananci.

Mananca doar pana cand te simti 80% satul

Explicatia este aceea ca la creier, semnalul care ne atrage atentia ca ne-am saturat ajunge cu 10-20 minute mai tarziu. Astfel, cand consideri ca te simti doar 80% plin, esti, de fapt, 100% saturata. "Hara Hachi Bu" ii ajuta pe oamenii Okinawa sa manance mult mai putine calorii decat majoritatea oamenilor.

Citeste articolul itegral in Garbo.ro.

Citeste si: Top 13 alimente numai bune pentru sistemul imunitar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.