Oamenii de stiinta au creat un medicament "inteligent" ce actioneaza doar asupra tumorei, fara efecte toxice pentru organism.

Substantele medicamentului sunt activate doar in momentul in care ajung la tumora, au anuntat cercetatorii de la "University of Bradford", potrivit FinancialTimes. Noul remediu foloseste caracteristici ale tumorilor solide pentru a atrage si ataca vasele de sange care hranesc cancerul.

Tumorile solide prezinta enzime ce permit cancerului sa indeparteze tesuturile normale si sa se raspandeasca in corp. Enzimele din medicament nu sunt insa active in alte parti ale corpului.

Cercetatorii au testat deja pe soareci o doza din medicament, in combinatie cu un altul folosit pentru chimioterapie. In urma unui tratament de trei saptamani, tumoarea s-a redus pana la punctul in care a devenit nedetectabila.

  • Cercetatorii intentioneaza sa testeze medicamentul si pe oameni. Substanta are insa efect doar pentru cinci tipuri de cancer: de colon, san, cancer pulmonar, sarcom si cancer la prostata

"Suntem optimisti in ceea ce priveste oportunitatea ca acest tratament sa distruga aprovizionarea cu sange a tumorii. Suntem insa precauti pentru ca testele au fost facute intr-un laborator, urmand a fi testat clinic", a declarat Laurence Patterson, specialistul care a condus studiul.

Citeste si: A fost desoperit un nou tratament pentru leucemie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.