Moastele Inaintemergatorul Domnului, Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, Sfantului Arhidiacon si Intaiul Mucenic Stefan si ale Sfintei Mare Mucenite Varvara vor fi aduse de pe Muntele Athos, de la Schitul Romanesc Prodromu.

Sfintele Moaste vor ajunge in Romania luni, 5 septembrie, pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti. Slujba oficiala de primire va avea loc marti, 6 septembrie, la Catedrala Ortodoxa Medias, unde vor ramane pana in dupa-amiaza zilei de miercuri.

In dimineata zilei de 8 septembrie, cu ocazia sarbatorii "Nasterea Maicii Domnului", Inaltpreasfintitul Mitropolit Dr. Laurentiu Streza va oficia Sfanta Liturghie la Schitul "Nasterea Maicii Domnului " din Bazna, unde Sfintele Moaste vor sosi in ajunul praznicului.

"Datorita legaturii stranse dintre Asociatie si calugarii de pe Muntele Sfant si cu ocazia marii sarbatori de Sfanta Maria, credinciosii romani se vor putea inchina Sfintelor Moaste a celor patru mari sfinti. Au fost necesari trei ani pentru a duce la indeplinire acest vis de renastere sufleteasca a romanilor", a declarat Mircea Vescan, Presedintele Asociatiei "Muntele Athos - Schitul Prodromu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.