Profesorul pediatru Alexandru Pesamosca, salvator a peste 50.000 de copii, in aproape 60 de ani de activitate, a fost inmormanatat, sambata, in fata Capelei Spitalului "Marie Curie", din Capitala, in aplauzele a peste trei sute de oameni.

Slujba a inceput la ora 12.00, moment la care sicriul in care se afla trupul neinsufletit al medicului a fost scos din capela spitalului si depus pe un podium special amenajat, moment marcat de aplauze indelungate ale celor peste trei sute de persoane prezente.

Capela din curtea spitalului a fost intesata de coroane de flori depuse de familiile ale caror copii au fost tratati de chirurgul Pesamosca, relateaza MEDIAFAX.

Intre coroanele depuse in amintirea doctorului s-au numarat si cele ale presedintelui Traian Basescu, premierului Romaniei, Emil Boc, dar si a fostului presedinte Emil Constantinescu.

Numeroase coroane au fost depuse si de reprezentanti ai Clinicilor de chirurgie pediatrica din Constanta, Bacau, Brasov sau Tulcea.

La slujba au participat si doctorul Sorin Oprescu, doctorul Gheorghe Burnei si sotia printului Paul, Lia.


Dupa slujba, primarul Capitalei, medicul Sorin Oprescu, a rostit cateva cuvinte in memoria colegului sau, aratand ca acesta ar trebui declarat un sfant, pentru toata activitatea depusa in slujba medicine si pentru zecile de mii de vieti salvate de-a lungul anilor.

Si colegii medicului au deplans moartea acestuia aratand ca in urma profesorului ramane o mostenire insemnata in ceea ce ce priveste practica chirurgiei pediatrice, practica pe care Pesamosca a cautat sa o dezvolte constant.

Dupa discursurile colegilor sai, sicriul in care se afla trupul medicului a fost sigilat si coborat in groapa, moment marcat de trei salve de arma, executate de Regimentul de Garda al Armatei, prezent la ceremonie.

Publicul a aplaudat din nou, dupa care multimea a inceput sa se indrepte spre iesirea din curtea spitalului une membrii ai familiei medicului au dat pomeni participantilor la slujba.

Citeste si:
Calina, dans pe manele în ziua în care bunica Mioara Roman a fost...
Calina, dans pe manele în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.