Ce trebuie sa consumam seara cand vrem sa slabim? Iata cinci alternative dietetice pentru cina.

  • O cina cu lactate

Este indicata mai ales in cazul femeilor care fac usor hipocalcemie, atat pe fondul hormonilor sexuali feminini, cat si din cauza sangerarilor menstruale. O cina cu lactate este sanatoasa, nu contine multe calorii si nu este energizanta, astfel incat puteti avea un somn linistit.

La cina cu lactate puteti consuma:

- cateva felii de branza cu crutoate.
- un bol mic de branza dulce amestecata cu o lingura de smantana si cu marar tocat marunt – puteti adauga crutoane.
- un pahar de iaurt simplu poate fi suficient pentru cina.
- se bea un ceai cald de tei cu sunatoare, indulcit cu miere.

  • Cina cu legume neacide

La cina, stomacul trebuie sa primeasca alimente care il “linistesc”, asadar se recomanda evitrea alimentelor foarte acide
. In cazul legumelor, este indicat sa evitati varza, broccoli, ridichia, gulia sau alte legume din familia cruciferelor. Ceapa, desi este considerata o leguma acida, face exceptie de la regula pentru ca aceasta legume este de fapt un somnifer natural.

O salata de legume poate fi foarte sanatoasa, ajuta la slabire si reprezinta o alternativa excelenta pentru cina. Puteti face aceasta salata cu morcovi, marar si/sau patrunjel, porumb, mazare, pastai, castravete, salata verde, puteti adauga branza sau ton, zeama de lamaie in loc de otet si cel mult o lingura de ulei.

Cititi articolul integral in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.