Cursuri bilingve, computer, studiul intensiv al mai multor limbi europene, dar si activitati interesante de timp liber, intre care pian, canto, carting, karate, aikido, tenis sau inot. Toate acestea sunt oferite de scolile particulare, contra unor taxe ce depasesc 300 euro pe luna. Inspectorii scolari recunosc ca aici se face invatamant de calitate, intr-un mediu scolar mai prietenos si mai sigur decat la stat, dar spun ca astfel de scoli sunt accesibile numai familiilor cu posibilitati financiare mult peste medie.

In Romania, exista numai 53 de scoli particulare cu clase I-VIII, in care invata circa 5.000 de elevi, adica numai 0,1% din totalul elevilor cuprinsi in ciclurile primar si gimnazial. In Uniunea Europeana, arata statisticile, un elev din cinci frecventeaza cursurile unei scoli particulare. Invatamantul particular si-a facut aparitia si in Romania insa procentul elevilor inscrisi este aproape infim: un elev dintr-o mie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.