Dupa ce operatorii din turism prezenti la ultimul targ specializat in domeniu au declarat ca petrecerea vacantei de iarna la Poiana Brasov va costa pana la 2.500 de euro, romanii s-au reorientat spre destinatii externe sau chiar exotice, pentru care platesc in cele mai multe cazuri doar un sfert din pretul cerut in statiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit reprezentantilor agentiilor, tot mai multi romani aleg Egiptul pentru petrecerea Revelionului, pentru acest an fiind estimata o crestere de pana la 15% fata de 2005 a numarului de bilete vandute pentru aceasta destinatie. In acelasi timp, agentiile de turism au pregatit noi oferte, astfel fiind organizate curse charter pentru perioada Revelionului in Cipru si Israel.

Egiptul si Malta, cele mai ieftine destinatii

Iubitorii de soare si mare au de unde alege pentru petrecerea Revelionului, oferta agentiilor de turism pe acest segment imbunatatindu-se de la an la an, atat in ceea ce priveste destinatiile noi, cat si pretul. Egiptul pare sa fie in topul preferintelor conationalilor nostri, estimarile preliminare ale agentiilor de turism aratand o crestere a numarului de turisti cu minimum 15% fata de perioada similara a anului trecut."Sunt foarte multe inscrieri pentru Egipt si Malta, din analiza datelor preliminare centralizate la nivel national rezultand o crestere medie de 15%.

De remarcat ca cererile sunt preponderent pentru hotelurile de patru si cinci stele", ne-a declarat Cristina Irimia, director de Marketing al agentiei J’Info Tours. Astfel, agentia ofera posibilitatea petrecerii unui sejur de o saptamana in Egipt la tarife care pleaca de la 389 euro, in care sunt incluse servcii de transport cu avionul, sase nopti cazare la trei stele cu demipensiune in Hurgada, o noapte la Cairo, ghid local, transferul cu autocarul. Pentru Malta, tarifele pleaca de la 234 euro (sunt incluse transportul cu avionul, cinci nopti cazare in apartamente de 2 stele din zonele Mellieha si Qawra).

"Din estimarile noastre, facute pe baza clientilor directi si a cererii distribuitorilor din provincie vom avea pentru Malta cu circa 30% mai multi turisti de Revelionul 2006 decat la cel din 2005", ne-a declarat Mark Neville Farugia, directorul general al Malta Travel.

Noutatile sezonului: chartere pentru Cipru si Israel

Una dintre noutatile sezonului hibernal o reprezinta organizarea curselor charter pentru perioada Revelionului pentru Cipru si Israel. "Pentru Cipru, destinatie care imbina frumusetea naturala a peisajelor grecesti cu ospitalitatea Turciei si maniera stilata de a face turism de pe Coasta de Azur, tarifele pleaca de la 670 euro, in care sunt incluse transportul cu avionul, cazare sase nopti la hoteluri de patru stele, micul dejun si cina festiva", ne-a declarat Aurelian Bratosin, director general al agentiei Butterfly Tourism.

O alta noutate este reluarea sejururilor in Israel, dupa patru ani de pauza", declara Mircea Vladu, directorul Prestige Tours. "Revelion in tara sfanta", ofera posibilitatea petrecerii unei vacante de o saptamana, cazare la hotel de patru stele, cu mic dejun, excursii la Ierusalim si Bethleem, Tel Aviv si Jaffa, ghid si costa 595 de euro, pret care include si transportul cu avionul.

Destinatiile exotice, tot mai apreciate

Nu trebuiesc uitate nici destinatii precum Mexicul sau Maldivele, care, desi sunt mai indeparate, atrag din ce in ce mai multi clienti, mai ales ca tarifele sunt mult mai atragatoare decat cele practicate in vara. Potrivit Luciei Morariu, poprietara agentiei Eximtur, un pachet de servcii pentru Maldive, transport cu avionul, cazare la hotel de patru stele, mic dejun inclus costa 1.048 euro, iar pentru Mexic - 1.029 euro. Pentru Jamaica, un pachet de servicii la categoria trei stele, sisteme all-inclusive, transport cu avionul costa 1.000 euro


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.