Mii de turisti si-au petrecut sau inca isi petrec minivacanta de Sfanta Maria in statiunile de pe Valea Prahovei, iar autoritatile locale au pregatit diverse evenimente, de la concerte de muzica clasica la concursuri de enduro.

Hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni din statiunile de pe Valea Prahovei nu au scos la vanzare oferte speciale pentru weekend-ul prelungit, prilejuit de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria. Cu toate acestea, mii de turisti se afla in statiunile de pe Valea Prahovei, scrie MEDIAFAX.

Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a declarat, sambata, ca locurile de cazare din statiune sunt ocupate aproape in totalitate si ca preturile variaza intre cateva zeci de lei si cateva sute de lei pe noapte.

  • Zeci de turisti au asteaptat, sambata, la coada, la telecabina din Busteni, pentru a urca pe platoul Bucegi.

Potrivit sefului de instalatie al Telecabinei Busteni, Gabriel Panac, telecabina functioneaza dupa programul normal, iar de la ora 8.00 cateva sute de turisti au urcat deja pe munte, in timp ce alte cateva zeci asteptau la coada. El a apreciat ca timpul de asteptare poate ajunge si pana la doua ore.

Seful de instalatie al telecabinei din Busteni a precizat ca ultima cursa a telecabinei a urcat din Busteni catre platoul Bucegi la ora 16.30, iar la coborare telecabina a functionat pana cand vor fi preluati toti turistii care vor astepta in statie.

  • Tot la Busteni, in weekend s-a desfasurat, pe Valea Cerbului, un concurs de enduro-cross, dedicat celor care iubesc sporturile extreme.

De asemenea, in statiunea Busteni au loc, in aceasta perioada, zilele culturale ale statiunii, precum si un salon de umor.

  • Mii de turisti s-au aflat si in statiunea prahoveana Sinaia. In weekend, la Sinaia, s-a desfasurat un concurs de mountain bike si Festivalul de muzica clasica "Enescu si muzica lumii".

In cadrul acestui festival sambata seara, in parcul din centrul statiunii Sinaia, a avut loc, incepand cu ora 19.00, un concert de muzica clasica, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu.
Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.