Ministrul Muncii considera ca salariile nu trebuie marite in 2011.

Prioritare pentru guvernanti sunt insa investitiile, a declarat acesta pentru Realitatea.

"In momentul asta trebuie doar sa nu facem prostii, in sensul sa nu marim salariile acum, anul acesta, nici macar acele recuperari din taierile dinainte. Din 2012 se poate discuta cum, cand, cat. Este o discutie pe care o putem face in momentul in care avem o analiza pe buget. La fel, sa nu indexam pensiile anticipate", a adaugat ministrul. [Lazaroiu: Am avut 30 de minute ca sa devin ministru].

Acesta este de parere ca pensionarii ar fi avut mai putin de pierdut in cazul in care li s-ar fi taiat pensiile, decat sa fie majorat TVA-ul.

  • Banii trebuie directionati spre investitii si nu in salarii, pentru a crea noi locuri de munca

"Sa nu facem cresteri pe care nu le putem duce in anii urmatori. Problema e sa nu facem prostii de genul celei care s-a facut in 2007. Adica sa maresti punctul de pensie cu 50% doar pentru ca ai avut un excedent la bugetul de pensii dar nu ai putut sa justifici ca va fi sustenabila aceasta crestere"
, a completat ministrul Muncii.

Acesta a dat asigurari ca in acest an nu exista pericolul ca pensiile sa nu fie platite la timp.

Citeste si: Pretul cresterilor salariale: Disponibilizari in masa

Vor creste salatiile din sectorul public?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.