Numarul angajatilor care merg la birou aproape s-a triplat fata de anul 2010.

Astfel, peste 1300 de angajati din trei orase din Romania folosesc bicicleta ca mijloc de transport serviciu-acasa, prin programul de bike-sharing gratuit ,,Biciclete cu cravata”, initiat de Asociatia Green Revolution.

Proiectul ,,Biciclete cu cravata”, prezent in Bucuresti, a fost extins la nivel national in primavara 2011.

Bicicletele au diferite intrebuintari: ,,Avem un feedback foarte bun de la colegi, ii bucura ca pot folosi bicicletele pentru plimbari in pauzele de pranz, pentru a merge la masa sau la intalniri. Majoritatea insa le folosesc pentru drumurile "catre" si "de la" birou, pentru ca aduc un plus de miscare si relaxare, reducand consumul de combustibil si desigur poluarea”, a precizat Delia Carstean, CSR Manager ING Asigurari de Viata, potrivit green-report.

  • Coada la biciclete

,,La BNR avem programari pentru biciclete, altfel nici una nu este libera. Proiectul inseamna pentru noi mai putin trafic si poluare, mai multa miscare fizica, sanatate si mai mult bine pentru Bucuresti”, spune Mugur Stet, purtator de cuvant BNR.

Conform informatiilor furmizate de catre companiile care au implementat ,,Biciclete cu cravata”, majoritatea angajatilor profita de biciclete si in weekend.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.