Vara ne ofera o gama larga de alimente naturale, numai bune pentru detoxifierea organismului.

  • Dieta de detoxifiere cu legume de vara

Iata o dieta usoara de detoxifiere cu legume de vara, care poate dura cateva luni. Daca doriti sa eliminati un surplus de kilograme mai mare, se recomanda sa tineti cat mai mult aceasta dieta.

Eliminati din alimentatie orice preparat prajit, dar si dulciurile si sucurile din comert, precum si biscuitii sau alte produse care nu contin cereale integrale. Se recomanda la masa sa nu depasiti duua felii de paine integrala.

Alegeti ulterior trei zile consecutive din saptamana in care veti manca doar legume crude. Puteti face orice fel de salate doriti, insa doar din legume, radacinoase rase si zarzavaturi. Puteti adauga sare, nu mai mult de doua linguri de ulei la o salata de 4patru portii si piper. Se recomanda sa acriti cu lamaie si nu cu otet, nici macar balsamic. Tineti aceasta cura in fiecare sapatamana.

Sfat: prima masa din zi sau micul dejun nu trebuie sa contina legume acide ca rosie, ceapa, usturoi, varza, gulie, brocoli. Puteti consuma salate cu pastai, linte, parumb, salata verde, ardei, castravete, morcov si zarzavaturi de dimineata. Variati salatele de la o zi la alta.

  • Dieta de detoxifiere cu fructe
Puteti consuma orice fructe doriti in orice cantitate, insa va recomandam ca fructele foarte acide sa le lasati pentru ultima zi deoarece cresc pofta de mancare: grepfrut, kiwi, ananas, mere acre, prune.

Fructele se consuma nepreparate sub forma de salate. De exemplu, puteti manca salata cu pepene galben, pepene verde, piersici, cativa struguri si avocado. Nu manacti aceleasi preparate, variati de la o zi la alta. Aceasta este si cheia acestor diete cu fructe sau legume, variatia vegetalelor.

Dimineata mancati fructe fara acid precum: banane cu capsune, avocado, mango, gutuie, pepene etc.

Cititi articolul integral in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.