Un tanar din patru isi doreste sa paraseasca definitiv Romania, iar unu din doi (49%) vrea sa plece din tara pentru cel putin un an, sa studieze sau sa munceasca. Aceste tendinte sunt cateva dintre concluziile studiului "Ce vor tinerii din Romania", efectuat in aceasta vara de Gfk Romania pentru Reader’s Digest.

Pe langa dorinta de a pleca afara, o alta caracteristica a tinerilor romani este pragmatismul, care tinde sa inlocuiasca romantismul: 83% din ei isi doresc o locuinta proprie, 81% un serviciu, 73% independenta financiara si doar 64% vor sa-si intemeieze o familie. Dintre tinerii care au raspuns la studiul respectiv, 76% privesc cu optimism spre viitor, iar 74% vad aderarea Romaniei la UE ca pe o oportunitate. Majoritatea considera ca intrarea in UE va schimba stilul de viata, regulile de comportament, iar unii - chiar mentalitatea oamenilor (36%).

Reteta succesului

> increderea in sine: 81%;
> educatia solida: 76%;
> stapanirea mai multor
>limbi straine: 72%;
> abilitatile personale: 69%;
> competenta profesionala: 68%;
> sa stii "sa dai din coate": 38%;
> sa arati bine: 38%;
> sa poti ocoli legile: 23%;
> sa faci parte dintr-un partid influent: 23%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.