Bucurestiul ar putea copia modelul londonez de acces in zona centrala a orasului. Mai exact, soferii ar putea fi obligati sa achite o taxa pentru a putea circula prin centrul Capitalei

Primaria Capitalei va lua o asemenea masura daca traficul rutier din zona centrala va depasi capacitatea infrastructurii existente.

“Daca traficul din centru va creste peste capacitatea sistemului carosabil vom lua in considerare introducerea unei taxe de acces. Mai intai va fi introdus insa un sistem electronic de verificare a autovehiculelor prin care vom putea face o analiza a numarului de masini care circula prin zona centrala. Daca numarul masinilor va scadea sau va ramane acelasi, nu va fi necesara introducerea unei taxe. Scopul este acela de a prioritiza transportul public”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, din cadrul Primariei Capitalei.

In prezent, accesul masinilor de mare tonaj in oras este verificat de politisti. Prin sistemul electronic, autovehiculele vor fi introduse intr-o baza de date, se va verifica daca detin autorizatie, iar in caz contrar vor fi amendate.

  • Parcare mai scumpa in centrul orasului

Aceeasi masura va fi luata si in cazul parcarilor din centrul Capitalei, pentru care municipalitatea ar putea impune o taxa diferentiata fata de cele din alte zone. Aceste prevederi apar intr-un proiect ce va fi votat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, miercuri, 27 iulie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.