In general, pentru a ne relaxa si a ne binedispune alegem adesea alimente care nu sunt tocmai prietenele sanatatii. Vom vorbi astfel despre alimente cu efect de binedispunere garantat si care, totodata, ne favorizeaza sanatatea.
  • Capsunile
Capsunile sunt cunoscute ca avand efecte de binedispunere, cresc tonusul cerebral, au un aport crescut de vitamine si, totodata, sporesc libidoul. Aroma lor puternica stimuleaza creierul, fiind folosita si in aromaterapie pentru efectele tonice cerebrale.
  • Vanilia
Vanilia este considerata ca fiind una dintre cele mai puternice stimulente cerebrale, atat de puternica, incat se recomanda sa o evitati seara. Vanilia tonifica, creste pofta de viata, binedispune si creste performantele cerebrale.
  • Cerealele integrale
Cerealele integrale contin alaturi de fibre si vitamine o serie de glucide “bune” cu eliminare lenta care asigura un suport energetic pentru mai multe ore dupa integrare. Astfel, timp de cateva ore, va veti simtiti plini de energie si pofta de viata. Tocmai pentru aceste efecte energizante cerealele integrale cu iaurt sau lapte sunt indicate sa fie consumate la micul dejun.
  • Pepenele galben, mango, avocado
Aceste fructe au in comun continutul de grasimi vegetale ridicat, precum si de glucide de buna calitate care ne energizeaza si ne cresc pofta de viata. O portie din aceste fructe alunga depresia, stresul si lasa loc de voie buna.
  • Cafeina
Cofeina sau cafeina reprezinta aceeasi substanta. Este responsabila de efectul de trezire si de eliminarea oboselii, provocand cresterea atentiei, imbunatatirea memoriei, de energizare (fiind prezenta in toate energizantele) si de eliminare a depresiei. Totodata, cofeina creste pofta de viata. Se gaseste in: cafea, ceai verde, cacao si dulciuri care contin cacao, dar si in bauturile energizante.

Cititi mai multe despre acest subiect pe Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.