Comisarul european pe Agricultura, Dacian Ciolos, sustine ca o regionalizare a Romaniei ar putea fi benefica in contextul absorbtiei fondurilor europene, adaugand ca dupa anul 2014 exigentele UE se vor indrepta si catre absorbtia calitativa, nu numai catre cea cantitiva privind utilizarea banilor.

Dacian Ciolos a declarat, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca descentralizarea gestionarii unor proiecte nu poate fi decat benefica, adaugand ca niciodata, Comisia Europeana nu impune "un anume mod de organizare administrativa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Coborarea gestionarii proiectelor de la nivel national la un nivel cat mai apropiat de beneficiar, cred nu poate sa fie decat benefica, atat in privinta calitatii modului in care se face implementarea unor proiecte, cat si in privinta reducerii birocratiei. Vreau sa precizez ca, niciodata, Comisia Europeana nu va impune un anumit mod de organizare administrativa vreunui stat membru. Decizia privind regionalizarea, daca se face sau nu, apartine statului membru, in cazul de fata, apartine Romaniei", a spus comisarul european.

Dacian Ciolos a precizat ca o abordare strategica privind dezvoltarea unei regiuni ar putea fi utila, in special datorita faptului ca, in perioada 2014 - 2020, vor exista niste conditionalitati care vor fi negociate de catre Comisia Europeana cu fiecare stat membru in parte.

"O eventuala decizie privind regionalizarea ar putea sa aduca un plus si modului cum sunt utilizate fondurile europene. Nu ma gandesc doar la absorbtia cantitativa, ci si la absorbtia calitativa a lor, mai exact la rezultatele obtinute prin absorbtia fondurilor. Vreau sa subliniez ca in perioada 2014 - 2020, in utilizarea fondurilor, exigenta nu va mai fi doar la cum sunt folositi banii, din punct de vedere cantitativ, ci si la ce rezultate se obtin prin utilizarea fondurilor primite", a mai spus Ciolos.

Comisarul european Dacian Ciolos s-a aflat, luni, intr-o vizita la Iasi, ocazie cu care s-a intalnit cu autoritatile locale, cu care a discutat despre fondurile europene, precum si alte probleme legate de politici comunitare.

Citeste si: Cum ar imparti Romania UDMR si PCM

UDMR ameninta: Iesim de la guvernare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.