Expresiile faciale, precum zambetul, si anumite cuvinte ne vor imbunatati spectaculos relatiile cu cei din jur.


  • Expresiile faciale

Un zambet spune intotdeauna “Sunt bucuros sa te vad si te accept asa cum esti”. De aceea, tuturor persoanelor le plac oamenii care zambesc tot timpul, un exemplu fiind bebelusii care insenineaza ziua oricui.

Specialistii au descoperit un “neuron oglinda” localizat in creier care activeaza partea responsabila de recunoastere a figurilor umane si a expresiilor, producand aproape instantaneu o reactie de oglinda.

Cu alte cuvinte, fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, noi reproducem automat expresiile pe care le vedem la cei care ne inconjoara intr-un anumit moment sau intr-o anumita situatie
.

Astfel,studiile indica faptul ca majoritatea intalnirilor vor decurge mai lin, vor dura mai mult, vor avea rezultate mai bune si ne vor imbunatati spectaculos relatiile cu oamenii din jur, acest lucru insa numai daca ne facem obiceiul de a zambi in mod regulat si de a rade des.

A fost de asemenea dovedit ca zambetul si rasul nu numai ca imbunatatesc relatiile interpersonale cu semenii nostri, dar si intaresc sistemul imunitar, apara de boli si functioneaza ca un medicament pentru organism. Mai mult, zambetele inspira idei, atrag mai multi prieteni si imbogatesc viata.

  • Cuvintele folosite

Un studiu realizat de University of California a aratat ca cele mai convingatoare cuvinte din limba vorbita sunt: descoperire, garanta, dragoste, dovedit, rezultate, economie, usor, sanatate, bani, nou, siguranta, tu.

Puneti in practica aceste cuvinte introducandu-le in conversatiile dumneavoastra de zi cu zi.

Veselia si un cuvant potrivit la timpul potrivit vindeca suflete. Haideti sa invatam sa zambim si sa vorbim deschis mai des!

Sursa: Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.