Cu zece minute inainte ca noile statii ale magistralei 4, Jiului si Parc Bazilescu, sa primeasca botezul oficial al primului metrou plecat de la peron, un mare Audi A8 negru al Ministerului Transporturilor a depus-o pe trotuarul de pe bulevardul Bucurestii Noi pe ministrul Anca Boagiu. Forfota de ziaristi, angajati ai Metrorex gatiti la costume, dar si cei cativa pensionari care cascau gura la marea adunare de la noua statie Jiului au incremenit pentru o clipa. Mai era insa pana la ora 10, cand venea Emil Boc.

In asteptarea premierului, Boagiu a fost luata in primire de directorul Metrorex, Gheorghe Udriste. Li s-a alaturat vesel Ion Radoi, liderul sindicatului Metrorex si fost senator PSD. Cu traumele grevelor organizate de sindicalist inca proaspete in minte, Boagiu si Udriste i-au strans mana crispati si au privit stanjeniti in alte zari.

"Sa intram", a invitat-o pe doamna ministru un oficial de la Metrorex sa se adaposteasca de picurii de ploaie, sub cupola de sticla de la intrarea in subteran. "Lasa ca ramanem noi aici", a marait cu lehamite un politist, privind la norii grei de ploaie.

Noi statii de metrou in Capitala

Pufaind ca un motor cu aburi dintr-o tigara, un pensionar privea toata adunatura de oficiali: "Am auzit ca astia care coboara nu mai urca inapoi". Pana sa soseasca si premierul Boc, pensionarul a coborat hotarat scarile, sa-si testeze teoria. Dupa cateva minute, a iesit cu pasi mari, de mars, de pe scara rulanta nou-nouta, care il scosese teafar la suprafata, si a plecat lamurit: Boc si Boagiu vor scapa si ei.

Ca un vartej, premierul si escorta lui de baieti cu umerii patrati au aparut din senin si au pus intregul alai in miscare, prin tunelul catre peroane.

De unde a facut Boc rost de maruntis. Boagiu catre premierul incurcat cu cartela: "Invers!"

Metrorex a pregatit pentru premier si ministrul sau tot ce avea mai bun. Dalele si gresia luceau, iar mastile de metal proaspat vopsit care acopereau peretii aratau ca o masina proaspat iesita pe portile fabricii. Pana si la casa de bilete, Metrorex a scos la inaintare o doamna roscata, care arata mai degraba a stewardesa profesionista si pentru zambetul larg al careia merita sa-ti faci chiar un abonament lunar la metrou, transmite MEDIAFAX.

Emil Boc a ocolit insa ispita, preferand tehnica moderna: un aparat automat nou-nout, cu ecran tactil, care iti scotea cartela cat ai clipi, dupa ce introduceai banii. In fata acestui aparat, multi s-au putut lamuri de ce un premier are nevoie de atatia consilieri: pentru ca doi dintre ei, cu un sfert de ora inainte de sosirea lui Boc, pregatisera deja pe trotuarul de langa statia de metrou cei 3 lei marunti, atat de necesari premierului pentru o banala cartela de doua calatorii.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Capcana penibila de care consilierii l-au ferit pe Boc era insa mult mai adanca decat lipsa maruntisului din buzunarul primului clujean al tarii: aparatul ultramodern al Metrorex nu dadea rest, rusine anuntata cu litere mari, inscriptionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.