Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a anuntat ca a fost aprobat in Guvern "Codul studiilor doctorale", care nu mai permite distribuirea locurilor la doctorat din "stiloul" ministrului.

"Ieri (miercuri), a fost aprobat in sedinta de guvern «Codul studiilor doctorale». Primii care au luat stiinta de continutul acestui cod doctoral au colegii din Senatul Universitatii din Craiova. Codul, practic, pune studiile doctorale pe o cale corecta, o cale europeana, astfel incat putem spune ca de acum inainte ca doctoratele din Romania vor avea un nivel de seriozitate mult mai mare. S-a incheiat perioada doctoratelor date pe banda rulanta", a declarat Daniel Funeriu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, documentul aprobat in sedinta Guvernului reprezinta rezultatul unui proiect finantat cu fonduri europene.

"De acum inainte, alocarea fondurilor pentru doctoratele din Romania va fi pe baza de competitie. Locurile la doctorat nu vor mai fi distribuite din stiloul ministrului, dupa bunul sau plac. Locurile la doctorat vor fi distribuite strict pe criterii de competitie. Cei mai buni profesori universitari vor castiga aceste burse doctorale, urmand ca ei si scolile doctorale din care fac parte sa-si angajeze doctoranzii"
, a mai precizat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei afirma ca documentul ajuta la statutul doctoranzilor, astfel ca "studiile universitare" vor constitui "o prima experienta profesionala de cercetare".

Citeste si: Rusine Funeriu! Oare si-ar lua BAC-ul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.