Vezi care sunt judetele vizate.
Hidrologii avertizeaza asupra pericolului de inundatii pe Tarnave, Olt si Prahova, unde avertizarea este valabila de joi, si pe Siret si Prut, aici codul galben fiind instituit de vineri.

(INHGA) a emis avertizarea cod galben de joi dupa-amiaza pentru raurile din bazinele superioare si mijlocii ale Tarnavelor si Oltului si pe cursul superior al Prahovei. Judetele vizate de aceasta avertizare sunt Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Covasna, Brasov si Prahova.

Incepand de vineri dimineata, codul galben se extinde si pe cursurile superioare ale Siretului si Prutului, judetele avertizate fiind Suceava si Botosani
.

Hidrologii anticipeaza ca pericolul de inundatii exista si pe afluentii de grad inferior ai raurilor mentionate, precum si pe cursurile de apa "necadastrate" sau pe alte rauri mici din zona de munte, aflate insa in alte bazine hidrografice decat cele mentionate in avertizare.

Fenomele vizate sunt scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.