"Toti romanii din tara" sunt chemati pe 26 iunie la o adunare nationala, la Sfantu Gheorghe, intr-un videoclip postat pe Youtube. Desi apare printre organizatori, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures se delimiteaza de aceasta actiune.

Mai multe organizatii civice romanesti au lansat, miercuri, intr-un videoclip postat pe Youtube, o "chemare catre toti romanii din tara" pentru a lua parte in data de 26 iunie, in Sfantu Gheorghe, la o mare adunare nationala.

Indemnul, intitulat "26 iunie 2011 - Mobilizare nationala la Sfantu Gheorghe", survine in contextul reorganizarii administrative a tarii, in apel fiind specificat faptul ca manifestatia este organizata pentru apararea unitatii teritoriale, identitatii nationale si credintei strabune.


Pe cine avantajeaza reorganizarea Romaniei?


In indemn apar doar mesaje scrise precum "Romania este sub asediul ungurilor" si "Dizolvarea judetelor va distruge dovezile existentei noastre istorice pe aceste meleaguri"
.

Participantii la aceasta "mare adunare nationala" sunt asteptati sa aduca icoane, steaguri tricolore si sa se imbrace in costume populare.
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, al carui nume apare printre organizatori, transmite ca este invocat "in mod abuziv", potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Ce vor ungurii pentru impartirea tarii pe modelul PDL?

[VIDEO] Scandal in Coalitie: UDMR vor partea "lor" din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.