Sustii ca mananci sanatos si ca ai grija ce cumperi? Substantele nocive se ascund acolo unde nici prin cap nu ti-ar trece.

Sosurile, produsele de panificatie, sosul de soia, bomboanele, medicamentele, laptele si produse din carne, castravetii murati si margarinacontin aditivul: acid benzoic (E210) si benzonat de sodiu (E211), potrivit cosmopolitan.ro.

Cele doua substante sunt folosite in industria alimentara pentru "a masca" gustul "necomercial" al produselor cu o calitate indoielnica. Din pacate, acestea pot duce la aparitia migrenelor, a usturimilor de ochi sau chiar la pierderea temporara a acuitatii vizuale.


Fructele uscate, sucurile si bauturi alcoolice contin aditivul: dioxid de sulf (E220). Daca ai probleme cu rinichii, citeste toate etichetele si nu cumpara nici un produs care contine E220. Dioxidul de sulf mai determina probleme de respiratie (chiar si astm), gastrice si eruptii ale pielii, scrie Realitatea.net.

Indulcitorii si produse dietetice au aditivul: acesulfam de potasiu (E950). Multi nutritionisti si medici spun ca indulcitorii si produsele care sunt pe baza de inlocuitori ar putea "ajuta" la aparitia cancerului de piele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.