Cadavrul transat al unei fetite de 12 ani a fost gasit, luni seara, de politistii bucuresteni. Bucatile de carne fusesera ascunse de criminal in frigider, iar in locuinta acestuia, aflata in sectorul 6, au mai fost descoperite hainele micutei.

Anchetatorii sustin ca, dupa ce a macelarit-o pe fata, criminalul s-a sinucis. Acum, politistii se confrunta cu o problema: nu dau de capul si mana stanga ale copilului. Claudia Mihai a incaput intr-o plasa de supermarket.Cea mai mare bucata era o jumatate de mana. Picioarele fusesera taiate in cate trei bucati. Bustul era ciopartit si facut fasii. Cei care au vazut ce a mai ramas din fetita de 12 ani spuneau ca ucigasul o portionase de ajunsese gen carne la casoleta.

Din punga din frigider lipsea insa capul. Cand au controlat mai atent in pachet, politistii de la Serviciul Omoruri au descoperit ca si o mana lipsea. A fost adus un caine special pentru depistarea cadavrelor, insa cercetarile in jurul blocului de pe Aleea Cetatuia nr. 4 si in ghenele din cartier nu au adus nici un rezultat.

Claudia Mihai era unul din cei opt copii ai lui Anghel Linca. Omul traia din gunoaiele Militariului - cara fier vechi, sticle si lua mancare din ghenele blocurilor, sa-si hraneasca familia. Claudia era trimisa in fiecare zi in intersectia Lujerului, la cersit, iar seara era adusa de taica-su acasa, adica intr-o fosta baraca de pe langa Semanatoarea, cu acoperis spart, unde se mai inghesuiau alte zece suflete. Marti, 18 octombrie, Claudia a fost trimisa dupa paine.

"Nu a mai venit. Am asteptat si, pe urma, am plecat dupa ea. Cineva mi-a spus ca a vazut-o cu painea la ea, iar pe Cetatuia a disparut", povesteste tatal Claudiei. Omul e inconjurat de ceilalti copii ai sai - niste puradei nespalati si plini de purici. Zice ca micuta Claudia il ajuta la caratul carutului cu fier vechi si resturi de mancare. A crezut, prima oara, ca fata i-a fost furata de drogatii din canale. A cautat-o si acolo. Vinerea trecuta, dupa ce depusese plangere la Politie, cineva i-a spus ca a vazut-o pe Claudia.

Cica o tinea unul "Moni" - Emanoil Paiscar - de dupa umeri si ii promitea ciocolata si sampon sa o spele. Amaratul spune ca pe Moni il stia din vedere si ca era un om linistit. Sambata a mers la el acasa si a sunat la usa: "Am auzit ceva pasi, dar nu a raspuns nimeni. Am fugit, pe urma, sa dau telefon la Militie". Sambata seara, cand a venit echipajul, a sosit si fiica lui Paiscar. Asa au reusit politistii sa intre in casa. Numai ca in apartamentul de la etajul 5 nu era nimeni.

Duminica, tatal fetei a auzit ca Moni a murit. Tot atunci a fost chemat la Politie cu o fotografie a fetei. Luni seara, anchetatorii i-au spus: "Vezi ca e copilul tau, dar nu i-am gasit capul"! Ieri, familia Claudiei era stransa in fata baracii si astepta printre resturi de sticle si fier - averea lui Anghel Linca. Le era frica, pentru ca trebuia sa ia cadavrul micutei si auzisera ca e taiat in cateva bucati. In plus, cineva le spusese ca o bucata din Claudia fusese mancata de cainele criminalului. Amaratii ziceau ca nici nu au cu ce sa ingroape resturile fetitei.

Dupa ce a transat-o pe Claudia, Moni - Emanoil Paiscar - s-a aruncat de la etaj. A fost gasit duminica dimineata, cu capul facut chiselita, de catre ingrijitorul blocului. "Era intins pe spate si ii curgea sange din cap. In rest, nu se vedea nimic", zice nea George, care il stia pe Moni drept unul din locatarii linistiti. Politistii au gasit pe pieptul lui Paiscar cateva urme de intepaturi. Fiindca decesul devenise suspect, au perchezitionat casa. Cineva a deschis frigiderul si a dat de bucatile de carne.

Politistii de la Omoruri sustin ca Paiscar - "care, indiscutabil, este criminalul" - a incercat prima oara sa se sinucida cu un cutit. Fiindca nu i-a mers, s-a aruncat de la etaj. Ucigasul s-a speriat, probabil, fiindca o vecina i-ar fi spus ca sambata au venit in bloc o gasca de tigani (familia Claudiei - n.n.) si trei randuri de politisti.

Emanoil Paiscar avea 54 de ani si lucrase toata viata ca strungar. Acum 5 ani i-a murit sotia si a ramas singur. De el mai aveau grija fata lui si un frate. In cartier, unii spun ca era un om linistit, care nu facea altceva decat sa-si plimbe cainele, altii se jura ca omul, cand trecea pe vodca, era nebun. Geanina Ciuca este amanta criminalului. Nu crede ca Moni a luat-o pe fetita ca sa o violeze.

"Asta pentru ca, in cei cinci ani de cand ne cunoastem, am avut doar trei contacte sexuale. Omul nu avea pofta, iar in ultimele luni nu-i mai ardea de viata. Acum ceva timp l-am gasit in pat dupa ce daduse drumul la gaze si desurubase becurile. Mi-a zis ca vrea sa moara in patul in care i-a murit sotia", povesteste femeia. Amanta lui Moni zice ca omul avea grija de tiganii lui Anghel - "Ii primea in casa, le dadea voie sa se spele". Ultima oara l-a vazut vineri. I-a spus sa aiba grija de catel, ca de fiica-sa va avea grija fratele lui. Pe urma nu a mai raspuns la telefon. Surse judiciare sustin ca, inainte de a o transa, Emanoil Paiscar a violat-o pe Claudia, dupa care a strangulat-o.

Ieri, cartierul se stransese pe Aleea Cetatuia, plina de masini ale Politiei. Venisera si criminalistii care abia terminasera reconstituirea la Iovan. Cainele de urma dadea tarcoale in spatele blocului, acolo unde cateva sute de metri patrati sunt un fel de ghena in aer liber. Printre resturi de mancare, tampoane folosite si sticle ardea o lumanare. Aici fusese gasit corpul lui Emanoil Paiscar - pe pamant se mai vedeau cheaguri de sange. Pe strada, cateva babe isi faceau cruce, speriate ca "au locuit cu Ramaru vizavi, in cartier". Politistii isi continuau obositi rondurile in cautarea resturilor din corpul fetitei de 12 ani.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.