Naomi Wolf, o feminista focoasa, a scris la inceputul anilor '90 o carte care a aratat cum imaginile frumusetii sunt folosite impotriva femeilor. Acum, la 20 de ani de la aparitia cartii ei Beauty Mith (Mitul Frumusetii), Naomi scrie despre 'mitul femeii care imbatraneste'. La varsta a doua, femeile ajung sa fie mult mai impacate cu ele insele, cu propria imagine decat la 20 de ani, ceea ce le transforma in persoane cu adevarat minunate.

Normele sociale in ceea ce le priveste pe femeile de varsta a doua s-au schimbat foarte mult. Exista acum o categorie de femei de varsta a doua, al caror status, stima de sine si atractivitate sexuala, se afla in continua crestere. “Eu nu vad fete tinere care sa le priveasca pe femeile de 40 de ani cu mila si batjocura. Eu le vad uitandu-se la aceste femei cu admiratie si chiar invidie”, scrie Naomi Wolf, intr-un articol pentru Washington Post.

Arhetipul Reginei cea Rea si a Frumoasei Adormite a fost lasat de-o parte. Foarte multe femei mai in varsta nu le mai privesc pe femeile mai tinere ca rivale. “Simt empatie pentru ele”, spune o psiholoaga de 54 de ani. “Vreau sa le indrum pe aceste femei, nu sa concurez cu ele”, remarca o alta prietena a lui Naomi Wolf, care este fotografa. Naomi Wolf

“Aceste femei se iubesc pe ele insele cu mult mai multa intensitate acum, decat atunci, la 20 de ani. Datorita progreselor din sanatate si a constientizarii propriei stari de bine, cunosc femei care la varsta mijlocie arata mult mai bine decat atunci cand erau in liceu. In acelasi timp au atins si un succes profesional, un anume sentiment al propriului sine si un anume magnetism sexual.

Multe dintre ele sunt admirate de sotii lor sau traiesc iubiri pasionale. Aceste caracteristici se regasesc in cazul multor femei de varstaa doua. Sunt femei care sunt intrebate daca vor sa se reintoarca la acei 20 de ani si iti raspund cu ezitare”, spune Naomi Wolf.

Citeste integral pe garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.