Printre altele, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate suporta operatiile de reconstructie a sanilor, precum si anumite interventii pentru copiii sub 18 ani.

Sunt gratuite in primul rand operatiile estetice realizate in scop terapeutic, fara de care pacientul ar prezenta probeme grave de sanatate.

"Daca sanii sunt extrem de mari si provoaca dureri de spate sau probleme tegumentare nu mai vorbim de o operatie estetica, ci de una curativa, chiar daca se folosesc tehnici specifice operatiilor estetice. Dupa ce taie chirurgul oncolog, pune la loc chirurgul plastician", explica dr. Dumitru Totir, medic la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, potrivit EVZ.ro.

Aceeasi situatie se aplica si in cazul operatiilor de bypass gastric, rinoplastie sau reconstructie a nasului, daca problemele afecteaza respiratia sau daca pacientii au suferit traumatisme. Sunt suporate de asigurari si operatiile de reconstructie dupa arsuri, mutilari, transplanturi de piele, si chiar interventiile pentru schimbare de sex.

Totodata, malformatiile sau traumatismele de la nivelul gurii, urechilor sau nasului, pot fi corectate gratuit cu ajutorul chirurgiei plastice pana la varsta de 18 ani. Sute de astfel de operatii se fac anual in spitalele din tara, cele mai multe la Clinica de Chirurgie Plastica de la Spitalul de Urgenta "Grigore Alexandrescu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.