Toate universitatile vor fi obligate sa adopte coduri de etica pana la 20 decembrie a.c., potrivit unui ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea. Codul de etica universitara functioneaza ca un contract moral intre studenti, profesori, personalul administrativ si comunitatea academica in ansamblu. Acesta va contribui la coeziunea membrilor universitatii, la formarea unui climat universitar bazat pe cooperare si competitie dupa reguli corecte si la cresterea prestigiului universitatilor.

La nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost constituit Consiliul de Etica Universitara, care va oferi consultanta si va monitoriza modul de aplicare a Codului de etica universitara. Proiectul de cod etic pentru universitati elaborat in aceasta vara promoveaza zece valori si principii, precum: libertate academica, autonomie personala, dreptate si echitate, merit, profesionalism, onestitate si corectitudine intelectuala, transparenta, respect si toleranta, responsabilitate, bunavointa si grija. Autorii proiectului cred ca universitatea trebuie sa respecte demnitatea fiecaruia dintre membrii sai si sa promoveze integritatea academica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.