Sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, praznuit de Biserica Ortodoxa Romana la 27 octombrie, vor fi scoase in procesiune in aceasta dimineata din Catedrala Patriarhala, urmand sa fie asezate intr-un loc special amenajat pe Dealul Mitropoliei.

Sfintele moaste vor fi depuse in afara catedralei pana cand ultimul pelerin se va inchina in fata lor, a anuntat ieri Patriarhia Romana. Atat maine, la sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, cat si joi, la praznicul Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Patriarhul Teoctist, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi.

Pe de alta parte, Patriarhia Romana a anuntat ieri ca particele din moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, vor oferite in dar Bisericii Ortodoxe Bulgare. Cu binecuvantarea Patriarhului Teoctist, o delegatie a Arhiepiscopiei Bucurestilor, condusa de Episcopul vicar Varsanufie Prahoveanul, va merge la Ruse in data de 26 octombrie, pentru a oferi in dar o icoana cu particele din cinstitele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou.

Moastele, care vor fi inmanate Mitropolitului de Ruse, Neofit, vor fi asezate in biserica Manastirii Basarabov, situata in apropierea orasului Ruse, in conditiile in care sfantul a trait in acea regiune. Decizia ca particele din moastele Sfantului Dimitrie cel Nou sa fie oferite, impreuna cu icoana cuviosului, clerului si credinciosilor ortodocsi bulgari a fost luata de Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, la solicitarea Patriarhului Maxim al Bulgariei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.