Aproape jumatate dintre studentii romani cred ca facultatea le ofera o pregatire suficienta si nu mai vor sa invete pe parcursul carierei. E o mentalitate pe care studentii germani o aveau acum 15 ani.

Peste 40% dintre studentii romani nu fac practica deloc pe timpul facultatii, in timp ce aproape 70% dintre studentii germani fac. Desi n-ar avea motive, absolventii romani sint mai increzatori decit germanii (73% la 63%) in ceea ce priveste viitorul lor profesional, lucru caracterizat de psihologul Aurora Liiceanu ca o componenta aeriana a romanilor, generata de lipsa de informare de pe piata muncii. In privinta calitatii pregatirii profesionale, 47% dintre romani considera ca nivelul lor este mai bun decit in strainatate, desi durata studiilor este mai scurta in Romania decit in Germania (sapte semestre fata de noua).

In privinta durabilitatii cunostintelor, 43% dintre studentii romani cred ca nu mai e nevoie sa se perfectioneze de-a lungul vietii, considerind ca diploma universitara le e suficienta. Doar 12% dintre germani cred asta. Thomas Sattelberger, director de resurse umane din cadrul firmei care a realizat studiul comparativ, Continental AG, sustine ca aceasta mentalitate era caracteristica studentilor germani acum 15 ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.