Jurnalistii britanici au anchetat cazul unor rromi din Tandarei care s-au imbogatit din traficul de minori in Marea Britanie.

The Sun relata in aceasta saptamana cazul unei retele de romi, traficanti de minori in Marea Britanie. Opt membri au fost arestati miercuri, dupa ce anchetatorii au descoperit ca acestia au obtinut sute de mii de lire sterline, bani obtinuti din asistenta sociala britanica cu documente false.

Autoritatile au continuat ancheta in orasul Tandarei din Judetul Ialomita, supranumit de englezi Beverly Hills al "gangsterilor tigani"
.

  • "Faceti-mi poza la casa si va lovesc cu masina. Veti muri"

"Arata ca Beverly Hills, un cartier la moda cu vile ce ar putea fi resedintele vedetelor de film sau designeri lor vestimentari ce detin un Porsche, insa este doar un mic oras din Romania
. Vile in culori pastel, in stilul resedintelor de lux americane, in valoare de cate 500.000 de lire sterline, sunt aliniate de-a lungul strazii Bucuresti, in contrast cu baracile darapanate ale taranilor din imprejurimi", relateaza The Sun. Vizita jurnalistilor nu a trecut neobservata de localnici, care i-au amenintat. "Faceti-mi poza la casa si va lovesc cu masina. Veti muri", ar fi spus un trecator de etnie roma.

  • 80 de lire pe luna de la statul roman

Reteaua de mafioti de etnie roma au calatorit in Marea Britanie cu scopul de a colecta banii din sprijinul social, alocatiile pentru copii si subventiile pentru case, bani fiind transferati ulterior in conturi din Romania. De exemplu, Claudia Radu, in varsta de 35 de ani, inchisa pentru sase luni de instanta din Southwark, a incasat 80 de lire pe luna si de la statul roman, sustinand ca locuieste intr-o casa improvizata, pe un drum neasfaltat.

Prejudiciul total adus statului britanic de astfel de grupari este de un miliard de lire sterline pe an. Autoritatile intentioneaza sa recupereze macar o parte din bani prin confiscarea proprietatilor de lux.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.