Pana la sfarsitul acestui an, Romania ar putea publica o lista neagra a companiilor aeriene care nu indeplinesc normele de siguranta a zborurilor. "Avand in vedere ca in acest an au avut loc o serie nemaiintalnita de evenimente nedorite in domeniul aviatiei, la nivel european s-a luat decizia intocmirii unui set de criterii comune de evaluare a companiilor aeriene. In functie de acesta, vor putea fi publicate asa-numitele liste negre cu companiile aeriene care nu indeplinesc standardele de siguranta in aviatia civila.

Romania a subscris la aceasta initiativa comuna", ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor. Deja, Franta, Belgia si Elvetia au dat publicitatii liste negre cu companii care au probleme, dar acest fapt a creat nemultumire din partea forurilor europene in domeniul aviatiei, deoarece criteriile dupa care au fost intocmite aceste liste nu fusesera agreate la nivel european. In prezent, forurile europene din domeniu lucreaza la elaborarea unui set de criterii comune de evaluare, in functie de care sa se poata publica listele negre.

Surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat ca se va merge pana acolo incat companiile de aviatie care se vor regasi pe aceste liste ar putea avea interdictie de zbor in spatiul aerian al UE. "Oricum, pasagerii vor putea alege compania cu care sa zboare in cunostinta de cauza", au aratat sursele citate. Tara noastra raporteaza, inca din 1998, toate evenimentele nedorite cu care se confrunta companiile aeriene in spatiul aerian romanesc.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.