O furtuna de zapada a avut loc, duminica dimineata, in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, drumarii fiind nevoiti sa foloseasca 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a mentine drumul practicabil.

Seful Districtului Piatra Fantanele din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, duminica, ca a nins foarte mult, iar vantul a suflat cu putere.

"Nu am vazut asa ceva nici iarna. Cred ca daca nu actionam, aveam pe sosea 12 centimetri de zapada. Am intervenit intre orele 3.00 si 4.00 cu toate utilajele fiindca a fost pur si simplu furtuna de zapada. A suflat un vant puternic si a nins ca in mijlocul lui decembrie. Nu am mai vazut niciodata asa ceva in luna mai. Din fericire, nu am avut blocaje. Si acum (duminica dimineata - n.r.) sunt minus 2 grade Celsius, frig ca iarna", a spus Curtean, citat de MEDIAFAX.

Curtean a precizat ca drumarii au imprastiat 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a mentine drumul practicabil.

Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, in noaptea de sambata spre duminica a nins mai ales in zona de munte. Duminica dimineata, stratul de zapada masura doi centimetri la Piatra Fantanele si un centimetru la Straja, la baza muntelui.

Pasul Tihuta face legatura intre Transilvania si Moldova si se afla la 1.400 de metri altitudine.

Citeste si: Pe Valea Prahovei iarna e in toi!

[VIDEO] Cand scapam de frig?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.