Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru a murit joi in Afganistan, dupa ce a fost ranit grav in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Joi, in jurul orei 13.30, caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a cazut la datorie in Provincia Zabul, Afganistan, a anuntat Ministerul Apararii Nationale (MAPN).

Potrivit sursei citate, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1. In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost ranit grav, fiind evacuat de urgenta la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. In ciuda eforturilor depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Lixandru a decedat.

Militarul, in varsta de 30 ani, era casatorit si nu avea copii.

"Ministrul Aapararii nationale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan"
, precizeaza MApN.

Vineri, 6 mai, la ora 08.00, in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national vor fi organizate ceremonii militare si religioase, in semn de recunostinta, pretuire si deplin respect pentru eroul Constantin-Laurentiu Lixandru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.