Asociatiile de parinti si reprezentantii societatii civile vor desemna observatori pentru monitorizarea, organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat sesiunea 2011.

"Consecvent obiectivului de a asigura o desfasurare corecta si echitabila a examenului national de bacalaureat si si adept al principiului transparentei, invita asociatiile de parinti si societatea civila sa desemneze observatori care sa monitorizeze organizarea si desfasurarea acestui examen", arata un comunicat al MECTS.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2011, observatorii pot monitoriza pregatirea examenului de bacalaureat, respectiv stabilirea, prin tragere la sorti a componentei comisiilor, realizarea instruirii generale a membrilor acestora, instruirea asistentilor din centrele de examen si verificarea salilor de examen.

Totodata, ei pot urmari desfasurarea examenului, fiind prezenti in sali ca asistenti in timpul desfasurarii probelor si pot monitoriza situatiile de sustinere a examenului in conditii speciale.

Comisia de bacalaureat judeteana sau a Municipiului Bucuresti va elabora lista nominala a observatorilor acceptati, pe care o va transmite fiecarui centru de examen si va elibera, pana la data de 5 iunie 2011, adeverinte nominale pentru fiecare observator.

La incheierea activitatii, observatorul va redacta un raport scris, datat si semnat, care va fi predat secretarului Comisiei de bacalaureat judeteana sau a Municipiului Bucuresti.

Inscrierea la examenul de bacalaureat are loc in perioada 23 - 27 mai. Examenul se va desfasoara in perioada 6 iunie - 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in data de 8 iulie.

Citeste si: Ce prevede noua Lege a Educatiei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.