Aproximativ 100 de reprezentanti ai ONG-urilor si iubitori de animale protesteaza, joi, in Capitala, cerand inca o data sterilizarea cainilor cu si fara stapan si solicitand deputatilor sa nu voteze in plen eutanasia "asociata cu crima, abandonul, interesele, hotiile si indiferenta".

Protestul a debutat cu un mars de la ora 14.00, cu plecare din Piata Romana, pana la sediul PDL de pe pe Aleea Modrogani, unde reprezentantii ONG-urilor au protestat timp de o ora, potrivit MEDIAFAX.

Acestia poarta afise cu mesajele: "NU este o solutie", "Dorim sterilizarea cainilor cu si fara stapan", "Stiinta demonstreaza: sterilizarea este unica solutie", "Nu masacrului in blajina noastra tara", "Spun NU eutanasierii", "Ucid apa sau inchid robinetul? Eutanasierii NU, sterilizarii DA", "Stop masacrului, alege viata".

La finalul manifestarii, reprezentantii organizatiilor vor depune un memoriu prin care cer colaborarea cu iubitorii de animale si ONG-urile "pentru o mai buna intelegere a problematicii canine".


ONG-urile pentru protectia animalelor au sustinut in repetate randuri ca autoritatile romane nu doresc o lege pentru sterilizarea cainilor pentru stapan, deoarece vor sa perpetueze situatia actuala, care este o "afacere" de milioane de euro.

Comisia pentru administratie publica a Camerei Deputatilor a adoptat, pe 7 aprilie, cu amendamente, proiectul de lege privind cainii fara stapan. Masura stabileste ca animalele vor fi tinute 30 de zile in adaposturi, urmand ca autoritatile locale sa decida ce fac cu acestea, mai exact daca le sterilizeaza sau le eutanasiaza.

Legea a fost retimisa Comisiei de catre plen, initial primind aviz pozitiv, cu modificari prin care decizia privind tratamentul aplicat cainilor fara stapan revenea autoritatilor locale, ceea ce facea posibila inclusiv eutanasierea animalelor.
In forma initiala, legea prevedea doar posibilitatea eutanasierii cainilor bolnavi sau batrani, restul urmand sa fie dusi in locurile de unde au fost ridicati dupa sterilizare si deparazitare.


Victimele cainilor maidanezi


Udrea ar accepta si eutanasierea cainilor!

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Maidanezii din Deva, impuscati in plina strada


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.