Cincizeci de barbati de nationalitate romana au fost capturati de politia din Barcelona in urma unei operatiuni de amploare, acestia fiind suspectati ca ar face parte din cea mai mare retea de hoti de cupru din Catalunia.

.In prezenta unui elicopter care a survolat pentru prinderea suspectilor, 180 de politisti au perchezitionat mai multe locuinte, arestand 52 de persoane. Dintre acestia, 50 sunt romani, relateaza MEDIAFAX, citand El Pais.

Reteaua este acuzata ca opera in Barcelona, Lleida, Girona si in special in zona catalana a Pirineilor.

Politistii spun ca membrii retelei furau cupru din tot felul de locuri, precum trenuri, telefoane, lifturi sau alte instalatii, si aveau oinfrastructura necesara pentru a trata si topi metalul, pentru a-l vinde ulterior
.

Numarul furturilor de cupru in Catalunia a crescut cu 139 la suta in ultimul an, la 3.800 de fapte reclamate de la 1.485 in 2009, conform datelor procurorilor.

"Traim din fier vechi. Unde sunt banii? Daca ai cupru, ai bani!", a afirmat pentru El Pais o femeie pe nume Mihaela Ursa, in varsta de 22 de ani, al carei sot s-a numarat printre cei arestati.

Citeste si: Romanii din Spania vand pe internet masini inexistente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.