Trei companii din Turcia fac demersuri pentru construirea de spitale private in Romania, printre care unul destinat specializarii in tratarea cancerului. Finalizarea investitii ar putea fi impiedicata de nerecunoasterea reciproca a diplomelor medicilor.

"Exista interes pentru domenii noi si as putea mentiona in primul rand investitii turce in domeniul sanatatii. Cel putin trei grupuri mari din Turcia studiaza posibilitatea construirii unor spitale iar anul trecut a fost deja inaugurat un spital deschis de turci, manageriat de catre turci. Un spital de ochi din Bucuresti", a declarat ambasadorul roman la Ankara, Ion Pascu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, una dintre companiile interesate este grupul Medicana, care se afla in discutii cu un partener de la Bucuresti in vederea identificarii unui teren pentru construirea unui spital. Unitatea medicala ar urma sa fie construita de catre o companie romaneasca iar managementul spitalului ar fi asigurat de experti turci.

Acesta a atras insa atentia ca aceste potentiale investitii ar putea sa fie impiedicate de nerecunoasterea reciproca a diplomelor medicilor de catre Romania si Turcia.

"S-au facut demersuri. MAE a contactat deja Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si suntem in discutii pentru pregatirea unui acord. Dar v-am spus care cred ca va fi piedica incheierii unui astfel de acord: faptul ca ei, la randul lor, nu recunosc diplomele altor medici", a spus ambasadorul.

Pe de alta parte, Pascu a subliniat faptul ca nivelul investitiilor turce in Romania este unul ridicat, dar si ca balanta schimburilor comerciale este favorabila Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.