Festivalul Filmului European va fi deschis oficial, joi, in Capitala. Programul festivalului cuprinde peste 50 de filme, reprezentand 30 de tari. Pe langa un numar record de filme, editia a XV-a aduce mai multe elemente noi.

  • La Bucuresti, festivalul se desfasoara in perioada 5 - 15 mai, cu proiectii la Cinema Studio si Cinemateca Eforie. Evenimentul va continua la Brasov (12 - 15 mai), Iasi (19 - 22 mai), Timisoara (19 - 22 mai) si Targu Mures (26 - 29 mai).

estivalul Filmului European va fi deschis cu filmul
"Essential Killing" (Polonia, 2010), in regia lui Jerzy Skolimowski, la CinemaPro din Capitala, Evenimentul fiind precedat de un concert al trupei The Amsterdams, miercuri, in gradina Verona, au anuntat organizatorii.

In cadrul festivalului va avea loc si premiera filmului romanesc "Metrobranding", un documentar care va intra ulterior in cinematografe. "Metrobranding" spune povestea destinului spectaculos al celor sase branduri-staruri ale epocii de aur: salteaua Relaxa, tenisii de Dragasani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni si masina de cusut Ileana. Documentarul a fost prezentat in numeroase festivaluri si s-a bucurat de aprecierile criticilor, scrie MEDIAFAX.

Cei doi autori au povestit ca pentru "Metrobranding" au lucrat, la documentare si productie, timp de patru ani. In acest timp au realizat si fotografii din orasele in care au avut loc filmarile. Aceste fotografii au fost reunite intr-o mica expozitie, "Masina timpului", care poate fi vizitata la sediul ICR, incepand de marti pana pe 16 mai.

Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an este Radu Muntean, regizorul unuia din cele mai apreciate filme romanesti ale anului 2010, "Marti, dupa Craciun", premiat si selectionat la numeroase festivaluri: Cannes, New York, Chicago, Namur, Cinessonne, Leeds etc.

In Bucuresti, un bilet la un film din cadrul festivalului costa 10 lei, iar un abonament cu sase intrari este 48 de lei. In restul tarii, proiectiile din cadrul festivalului vor fi gratuite.

Citeste si:
George Burcea a dat lovitura în cinematografie! Ce rol va...
George Burcea a dat lovitura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.