Curtea de Conturi: Primariile din Bucuresti au cheltuit ilegal peste 11 milioane de euro pe prime, sporuri, haine, ceasuri de aur si ambarcatiuni.

  • Primaria Capitalei, acuzata de un prejudiciu de 2 milioane de euro

Potrivit raportului Curtii de Conturi, in anul 2009, Primaria Capitalei a platit pentru un teren cu 7.094.000 de lei mai mult decat valoarea stabilita in Metodologia de calcul a evaluarii terenurilor aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, relateaza Gandul.

Totodata, 1.000.000 de lei au fost cheltuiti "fara a avea la baza documente de aprobare a acestor cheltuieli din fonduri publice".

  • Prime si sporuri de un milion de euro la Primaria Sectorului 1
In 2009, Primaria sectorului 1 a acordat indemnizatii de dispozitiv, prime de Paste, bani pentru haine, sporuri de mobilitate si confidentialitate in valoare de un milion de euro. Inspectorii Curtii de Conturi sustin ca " banii nu au fost prevazuti in actele normative care reglementeaza drepturile salariale ale angajatilor" si au fost trecuti la capitolul prejudicii.

  • ALPAB - 1 milion de euro pe ceasuri din aur si ambarcatiuni
Cele mai grave nereguli au fost constatate la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Potrivit raportului, destinatia a 3.570.000 de lei a fost schimbata, iar suma de 2.977.000 de lei s-a cheltuit pentru achizitionarea si punerea in functiune a 10 ceasuri stradale placate cu aur de 24 de karate, care nu au fost receptionate si montate la data controlului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.