Spitalul de Urgente din Iasi, Clinica de Chirurgie Plastica si Reconstructiva sunt luate cu asalt de romani, dar si de foarte multi straini care doresc sa slabeasca prin metode dintre cele mai variate.

Spre uimirea unora, nu numai femeile se inscriu pe listele pentru liposuctie, ci si barbatii, care din ce in ce mai des apeleaza la slabitul chirurgical.Conform statisticilor profesorilor de la Clinica de Chirurgie Plastica si Reconstructiva, tinerii cu varste intre 19 si 35 de ani si persoanele trecute de 45-50 de ani sunt clientii cei mai fideli. "Cu zece ani in urma adresabilitatea era foarte mica, daca aveam o solicitare la trei luni, era remarcabil. Pe masura ce anii au trecut iar informatiile au fost tot mai multe, femeile si-au schimbat mentalitatea. Acum avem solicitari din ce in ce mai multe, in medie cam zece cazuri pe luna. De obicei decembrie este luna in care nu prea avem cereri pentru astfel de interventii", a precizat prof. univ. dr. Theodor Stamate, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastica si Reconstructiva.

Listele de asteptare pentru astfel de interventii sunt arhipline pana la sfarsitul anului. Aproape o treime din clienti sunt romani stabiliti peste hotare, care prefera sa faca o liposuctie la Iasi, pentru ca preturile sunt mult mai mici. "Am avut o pacienta cu dubla cetatenie romano-suedeza care, venind la rude, a decis sa-si faca o liposuctie. Avea aproape 1,95 metri si 130 de kilograme si era o mare gurmanda. Desi i-am explicat ca trebuie sa stea linistita la pat mai multe zile pentru a se consolida sutura, ea nu a tinut cont de aceasta. A dorit foarte mult sa mearga la un restaurant pe care il tinea minte din vremea studentiei si imediat ce a fost externata s-a dus acolo. M-a sunat seara spunandu-mi ca i-a pocnit operatia. A mancat trei farfurii de ciorba de burta si nu stiu cate portii de tochitura moldoveneasca...", a incheiat medicul.

Operatia in sine, prin care dispar centimetri buni de grasime, dureaza mai putin de o ora si interventia se executa in doua variante: liposuctie, cand grosimea stratului adipos este mica sau moderata, si lipectomie, cand cantitatea este foarte mare, in cazul persoanelor obeze.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.