Aproape toata conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a demisionat ieri. Daniela Nedelcu, inspector scolar general, Viorel Tiganescu si Ilie Stefan, inspectori adjuncti, si-au depus demisiile la MEdC, fara sa precizeze un motiv anume.

Alte trei persoane, respectiv Vadasz Levente, seful Directiei Resurse Umane si doi consilieri, Dana Dima si Brandusa Stamata, si-au dat si ei demisia. "Nu pot sa-mi dau seama care este motivul, nu am avut nici o discutie din care sa reiasa un motiv de demisie. Si pentru mine e o surpriza. Voi obtine o audienta la secretarul de stat si o sa ma gandesc si eu ce am de facut", ne-a declarat Victoria Nicola, singurul inspector scolar adjunct care nu a demisionat.

Mariana Becic, presedintele filialei Bucuresti a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a declarat ca gestul conducerii ISMB este urmarea presiunilor politice si a faptului ca Ministerul Educatiei si Cercetarii nu a fost in stare sa dea un raspuns la evaluarea facuta in aceasta institutie.

In urma cu trei saptamani FSLI Bucuresti a cerut autoritatilor "sa renunte la presiunile politice asupra conducerii ISMB si sa evalueze corect activitatea acestei institutii. Mircea Muresan, director general in MEC a declarat ca a fost surprins de gestul conducerii ISMB, dar demisia este un act personal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.